Banner

Marketing voor orthodontie

Voor een unieke professionele uitstraling

Marketing voor jouw orthodontiepraktijk

check Bereik de juiste mensen op het juiste moment met de juiste boodschap

check Vergroot de naamsbekendheid van jouw praktijk

check Breid jouw klantenbestand op duurzame wijze uit

Zie je als orthodontiepraktijk het aantal patiënten afnemen doordat er steeds minder verwijzers patiënten naar jouw praktijk verwijzen? Begin je een nieuwe orthodontiepraktijk en dien je een patiëntenbestand vanaf nul op te bouwen?

Of wil je liever een nieuwe groep patiënten binnen halen voor bijvoorbeeld de onzichtbare beugel? Het team van TopPraktijk helpt inmiddels meerdere orthodontiepraktijken door heel Nederland en kan in al deze situaties jou van dienst zijn.

Maak kennis met ons team van specialisten

Ons team van specialisten staat klaar om jouw praktijk naar het volgende level te tillen. Dit doen wij door onze kennis en ervaring te bundelen en de juiste mix van mediakanalen te kiezen en optimaal te benutten. Zo kunnen wij jouw potentiële patiënten aanspreken en overhalen om zich in te schrijven bij jullie praktijk.

Kennismaken?

Hoe ziet marketing voor orthodontie er uit?

Bij TopPraktijk hebben wij een hecht team van marketing specialisten met ieder zijn/haar vakgebied. Zo hebben we Google Ads (voorheen Adwords) specialisten ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd en Search Engine Optimization (SEO) specialisten.

Met deze technieken zorgen we ervoor dat jouw praktijkwebsite gevonden wordt op zoekmachines zoals Google op het moment dat een potentiële patiënt gericht aan het zoeken is naar een orthodontist.

Daarnaast werken we ook met social media marketing zoals Facebook, Instagram en e-mail marketing. Het team van TopPraktijk verzorgt de totale marketing en communicatie voor diverse orthodontiepraktijken, van logo met huisstijl tot aan online marketing en drukwerk.

Online marketing voor orthodontie op maat

Geen enkele orthodontiepraktijk is hetzelfde, dat geldt ook voor de marketing voor orthodontisten die wij in zullen zetten, er zijn meerdere factoren die het succes van een (online) marketing campagne bepalen. Zo kijken we o.a. naar het gebied waar jouw praktijk voor orthodontie bevindt, het aantal orthodontiepraktijken in jouw regio, de type beugels die je aanbiedt etc.

Met TopPraktijk bieden wij maatwerk marketing voor orthodontie aan, dit houdt in dat wij altijd eerst (vrijblijvend) in gesprek gaan met jou, en na een diepgaande analyse van onze marketing specialisten bepalen wat de marketingstrategie voor jouw orthodontiepraktijk wordt, om zo een stabiele instroom van nieuwe patiënten te genereren.

Jouw marketingspecialist

Karim

Karim

Top Praktijk Specialist
Founder

Marketing voor orthodontie

Tegenwoordig worden er steeds minder patiënten doorverwezen voor orthodontie. Marketing voor orthodontie biedt de oplossing voor dit probleem. Door de juiste boodschap te delen aan de juiste mensen via de juiste kanalen, kun je jouw patiëntenbestand uitbreiden en ben je minder (of zelfs helemaal niet) afhankelijk van het aantal verwijzigingen. Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden? Vraag het ons!

Veelgestelde vragen over marketing voor orthodontie

Wat is marketing?

Marketing is het verspreiden van een aantrekkelijke boodschap via diverse kanalen waarop jouw doelgroep actief is, met als doel om hen te laten converteren. Een conversie is handeling waarvan je hoopt dat men deze verricht. Denk hierbij aan het maken van een afspraak via de website.

Wat kan marketing betekenen voor mijn praktijk?

Als je marketing inzet voor jouw praktijk, dan kan dit zorgen voor een grotere naamsbekendheid, een uitgebreider klantenbestand en een hogere omzet. Marketing is een investering waar je in een later stadium de vruchten van kan plukken.

Wat is het verschil tussen offline en online marketing?

Communicatiemiddelen die niet digitaal zijn, vallen onder offline marketing. Hierbij kun je denken aan flyers en folders. Voorbeelden van online marketing zijn SEA en SEO. Bij TopPraktijk kun je voor zowel offline als online marketing terecht.

Kost marketing veel geld?

Je hebt zelf in de hand hoeveel je uitgeeft aan marketing. Sommige mensen vinden het een grote investering, maar als er wordt gekeken naar de Return On Investment (ROI), dan zul je zien dat de investering zich uiteindelijk dubbel en dwars zal uitbetalen.

Wat levert marketing mij op?

Marketing kan je direct of indirect nieuwe klanten opleveren. En nieuwe klanten betekent een hogere omzet. Oftewel, de kosten die je maakt worden uiteindelijk weer terugverdiend en na verloop van tijd houd je hier zelfs winst aan over.

Kennismaken?
1

Intake

Tijdens de intake maken wij kennis met jouw praktijk en brengen wij jouw doelen in kaart.

2

Onderzoek

Op basis van de input starten wij een grondig onderzoek om de kansen voor jouw praktijk te bepalen.

3

Plan op maat

Wij spelen in op deze kansen door een plan op maat voor jouw praktijk op te stellen.

4

Start marketing

Dit plan houden wij aan en is het recept voor een vruchtbare marketingcampagne.

5

Analyseren en optimaliseren

Wij houden de prestaties dagelijks in de gaten en op basis hiervan voeren wij verbeteringen door.

Starten

Starten

Ga je een praktijk starten? Wij kunnen je helpen.

Overnemen

Overnemen

Ga je een praktijk overnemen? Wij kunnen je helpen.

Groeien

Groeien

Wil je jouw praktijk laten groeien? Wij kunnen je helpen.

Relevante diensten voor jouw praktijk

Bekijk hier welke diensten mogelijk nog meer interessant kunnen zijn voor jouw praktijk.

Ontzorgende ondersteuning

Als wij de marketing voor orthodontisten verzorgen, kunnen wij jou, de praktijkmanager en/of jouw team ondersteunen en/of trainen om het maximale rendement uit de marketinginspanning te realiseren. Om een goede reputatie te krijgen en te behouden, zal je cliënten de optimale beleving moeten geven. TopPraktijk ondersteunt je, zodat je een goede reputatie behoudt. Dit doen wij onder andere door je te adviseren, maar ook kunnen wij bepaalde taken bij je uit handen nemen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld jouw social media kanalen modereren of jouw patiëntervaringen monitoren.

Ben je benieuwd wat wij voor jou en jouw orthodontiepraktijk kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen samen met jou bepalen hoe wij het patiëntenbestand van jouw praktijk kunnen uitbreiden. Uiteraard kunnen we je ook helpen om jouw bestaande patiënten tevreden te houden.

De identiteit van jouw orthodontiepraktijk

Elk bedrijf heeft een goede identiteit nodig, dit is voor een orthodontiepraktijk niet anders. Denk bijvoorbeeld maar aan de huisstijl en het logo van jouw praktijk. Heb je het gevoel dat de stijl van jouw praktijk niet aantrekkelijk genoeg is? Dan kunnen we je helpen met het creëren van een nieuwe, overtuigende identiteit. Naast het creëren van een mooie logo en huisstijl, kunnen wij je ook helpen bij het maken van een professionele website en het verzorgen van drukwerk, raambelettering, foto’s en video’s. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw orthodontiepraktijk op een goede en professionele manier gepresenteerd wordt.

check Advies van echte experts

check Resultaatgericht en effectief

check Een duurzame groei

Dit is wat anderen over marketing voor orthodontie zeggen

Wij worden op verschillende platforms beoordeeld door onze opdrachtgevers.

starstarstarstarstar

Deze heren doen hun naam eer aan: echt top! Maken mooie sites, scoren goed op SEA/SEO en denken graag mee. Ook als zaken moeilijk worden met mailhosting, lastige vragen en wensen, staan ze altijd voor je klaar. Absolute aanrader!

Vincent Mazairac

Directeur Atlas Dental Care B.V.

starstarstarstarstar

TopPraktijk designed a beautiful website for my dental clinic and have managed my online marketing in a very efficient manner. This is bringing us lots of new clients. They clearly understood my wishes. We are very happy clients of TopPraktijk.

Daniel Ochoa

Directeur The Smile Gallery

star star star star star

Naast een mooie website heeft TopPraktijk er ook voor gezorgd dat wij ons patiëntenbestand flink hebben laten groeien. Karim en zijn medewerkers zijn open, eerlijk en prettig in de omgang. Kortom, hier spreekt een zeer tevreden relatie!

Danny van Waardenburg

Directeur Tandartspraktijk René

Wil je kennismaken met onze specialisten?

check Je bent van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort

check Het gesprek kan uiteraard ook online of telefonisch worden gedaan

check Geen verborgen kosten, altijd van te voren een eerlijke prijsopgave

Ben je overtuigd, is het ook voor jouw praktijk de hoogste tijd om stappen te zetten op het gebied van (online) marketing? Wij zijn de best beoordeelde agency, speciaal gericht op praktijkhoudende ondernemers. Wij werken op dagelijkse basis voor 100+ praktijken en behalen aantoonbaar uitstekende resultaten. Niet voor niets waarderen onze opdrachtgevers ons gemiddeld met een 9,6.

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek kijken we samen met jou naar de kansen die er voor jouw praktijk liggen. Jij kent de praktijk en de omgeving, wij kennen de formule; laten we er samen een succes van maken!

"*" indicates required fields

DD slash MM slash YYYY
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Google Rating
5.0
Based on 43 reviews
js_loader