Google Ads

Uw praktijkadvertentie bovenaan in Google

Google Ads

Bij TopPraktijk zijn wij gespecialiseerd in Google Ads. Wij kunnen u helpen met het maken van een sterke advertentie die uw potentiële klanten zal aanspreken. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat uw advertentie bovenaan in Google zal worden weergegeven. Wij leggen u graag uit hoe dit precies in zijn werking gaat.

De pagina met zoekresultaten is op een bepaalde manier opgebouwd door Google. Wanneer men een zoekterm invoert en vervolgens op ‘zoeken’ klikt, worden er eerst een aantal advertenties weergegeven. Deze advertenties worden opgevolgd door de organische zoekresultaten. Helemaal onderaan de pagina staan wederom een aantal advertenties. Dit houdt concreet in dat de advertenties het meeste opvallen. Deze staan immers bovenaan de pagina en worden daarmee als eerste gezien.

U kunt ervoor kiezen om te gaan adverteren op Google. Wij helpen u daar graag mee. Uit ervaring weten wij waaruit een goede advertentie is opgebouwd en wat wij moeten doen om ervoor te zorgen dat uw campagne optimaal zal presteren. Zou u graag meer informatie willen hebben of een vrijblijvend gesprek willen inplannen? Neem dan direct contact op met Twan, één van onze praktijkspecialisten. Twan vertelt u graag hoe wij u kunnen helpen.

Twan (Google Ads)

Praktijkspecialist Twan

Is adverteren op Google de moeite waard?

Adverteren op Google kan zeker de moeite waard zijn. De advertenties worden namelijk als eerste weergegeven en de meeste mensen kijken niet verder dan de eerste paar zoekresultaten. Door te adverteren op Google, zorgt u er dus voor dat u zichtbaar bent voor de juiste mensen, met de juiste content en dat op het juiste moment.

Als mensen op uw advertentie klikken, dan worden zij doorgestuurd naar een landingspagina op uw website. Hier kunnen zij zich bijvoorbeeld inschrijven bij uw praktijk voor een bepaalde behandeling. Ook kunnen zij via uw website contact met u opnemen of meer informatie aanvragen. Kortom, door gebruik te maken van Google Ads, kunt u leads genereren en uw klantenbestand uitbreiden. Dit zal uiteindelijk leiden tot een hogere omzet. Deze omzet wordt ook wel de Return On Investment (ROI) genoemd.

Hoe werkt Google Ads?

Terwijl u dit aan het lezen bent, zijn er mensen die aan het zoeken zijn naar de producten en/of diensten die u aanbiedt. U kunt zich vast wel voorstellen hoe rendabel het kan zijn, als u op het moment van zoeken bij deze mensen in beeld komt met uw producten en/of diensten. Adverteren op Google is een grote kans, die u absoluut niet wilt missen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werking?

Voordat wij uw campagne opzetten, doen wij onderzoek naar uw doelgroep en het online zoekgedrag van uw doelgroep. Zodoende proberen wij in kaart te brengen waar zij naar op zoek zijn en welke zoektermen zij zoal gebruiken om dit te vinden. Deze zoektermen voeren wij vervolgens in als zoekwoorden. Wanneer iemand uit uw doelgroep één van deze zoekwoorden invoert in Google, zal uw advertentie worden getoond. Door een advertentie te maken die aantrekkelijk is in de ogen van uw doelgroep, vergroot u de kans dat uw doelgroep op uw advertentie zal klikken. Wij kunnen u hiermee helpen.

Als uw doelgroep op uw advertentie klikt, dan zullen zij worden doorgestuurd naar de landingspagina die is gekoppeld aan de betreffende advertentie. Het ultieme doel is dat zij vervolgens een gewenste handeling uitvoeren als zij zich eenmaal op uw website bevinden. Zo’n gewenste handeling wordt ook wel een conversie genoemd en kan bijvoorbeeld een inschrijving betekenen. Dit is hoe u winst kunt behalen door gebruik te maken van Google Ads. Wilt u meer weten of een vrijblijvend gesprek inplannen? Neem dan direct contact met ons op. Wij staan u graag telefonisch of per e-mail te woord.

Wordt uw praktijk de volgende TopPraktijk?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en ervaar onze unieke werkwijze. Wij zijn zowel in de avond als in het weekend bereikbaar.